Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

 

I. Az adatkezelő

Szolgáltató neve: Gemma Web Design Studio

Szolgáltató székhelye / levelezési címe: Cordovero str 1/8. Tel Aviv, Izrael 667834

E-mail címe: info[kukac]gemmastudio.hu

Felelős kapcsolattartó: Schermann Andrea

Weboldal: gemmastudio.hu

II. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet amely szükségessé tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

III. Az adatkezelés céljai, jogalapjai

Hírlevél/eDM

Híreinkről, újdonságainkról, akcióinkról hírlevelet küldünk hozzájárulás alapján. A hírlevelek tartalmazzák a vállalkozás nevét, elérhetőségét, ezért reklámnak minősülnek. A hírlevélre feliratkozni név és email cím megadásával lehetséges. Vállakozásunk jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. Vállakozásunk nem köteles ellenőrizni, hogy a felhasználó által a regisztrációkor illetőleg a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak, illetőleg helytállóak. A hírlevél feliratkozás a felhasználó által bármikor törölhető. Vállakozásunk olyan automata rendszert alkalmaz amely lehetővé teszi, hogy a törlés iránti igény egyetlen gombnyomással automatikusan megvalósuljon.

Kapcsolatfelvételi űrlap/Árajánlatkérés

A gemmastudio.hu honlapon található kapcsolatfelvételi űrlap célja az online kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása. Az űrlapon nevet és email címet kell megadni. Ezeket az adatokat hozzájárulás alapján kezeljük.

Facebook oldal

Online kapcsolatfelvételi lehetőség, hírekhez való hozzászólás, vélemény nyilvánítás biztosítása, vállalkozás reklámozása, potenciális ügyfelek szerzése céljából üzemeltetjük. Facebook oldalunkon is találhatóak személyes adatok (név, a hozzászóló profilján feltüntetett személyes adatok melyeket megadott). Ezeket az adatokat hozzájárulás alapján kezeljük. A Vállalkozás Facebook oldalán felett kérdés nem minősül hivatalosan benyújtott panasznak. A Vállalkozás Facebook oldalán a látogatók által közzétett személyes adatokat a Vállalkozás nem kezeli. A látogatókra a Facebook Adatvédelmi- és Szolgáltatási Feltételei irányadók. Jogellenes, vagy sértő tartalom publikálása esetén a Vállalkozás előzetes értesítés nélkül kizárhatja az érintettet a tagok közül, vagy törölheti hozzászólását. A Vállalkozás nem felel a Facebook felhasználók által közzétett jogszabályt sértő adattartalmakért, hozzászólásokért, valamint a Facebook működéséből adódó hibáért, üzemzavarért vagy a rendszer működésének megváltoztatásából fakadó problémáért.

Számlázás

Szolgáltatás megrendelése esetén általában szerződést kötünk és számlát állítunk ki az elvégzett munka díjazásáról melyre jogszabály kötelez. Ehhez a megrendelőnek meg kell adnia a számlázási nevet és címet, valamint az email címet amelyen az adatokat egyeztetjük. Ezeket az adatokat hozzájárulás és szerződéses megbízás alapján kezeljük.

Weboldal karbantartás

Amennyiben meglévő weboldalhoz módosítással kapcsolatos munka vagy karbantartás megrendelése történik, hozzájuthatunk egyéb személyes adatokhoz is (pl. webáruház rendeléseinek adatai, más blogok kommentjei). Ezeket az adatokat szerződéses megbízás alapján kezeljük.

Kapcsolatfelvétel telefonon keresztül

A honlapra kihelyezett telefonszám felhívása során látható a hívó fél telefonszáma és a nevedet is megadod. Ezeket az adatokat hozzájárulás alapján kezeljük.

Üzleti, szakmai partnerek elérhetősége

Üzleti / szakmai kapcsolataink során partnereink vezetőinek, dolgozóinak, kapcsolattartóinak személyes adatait (név, telefonszám, email cím) jogos érdek alapján kezeljük.

Sütik („Cookies”)

A sütik kis szövegfájlok, melyeket a webhely az oldalaira látogató felhasználó számítógépén, illetve mobilkészülékén tárol el. A sütik segítségével a honlap bizonyos ideig megjegyzi műveleteidet és személyes beállításaidat (pl. a felhasználói nevet, a nyelvet, a betűméretet és a honlap megjelenítésével kapcsolatos többi egyedi beállítást), így nem kell azokat újra megadnod minden egyes alkalommal amikor a honlapra látogatsz vagy az egyik lapról átnavigálsz egy másikra.

Weboldalunkon sütik segítségével

  • tartjuk nyilván megjelenítési beállításaidat (pl. a használt nyelv, szín- és betűtípus-beállításokat)
  • tartjuk nyilván azt, hogy  beleegyztál-e vagy nem abba, hogy a webhelyünk sütiket használjon
  • megkönnyítjük a szolgáltatásainkra való regisztrációt
  • számláljuk hogy hány látogató érkezett az adott oldalra  
  • védjük meg az adataidat

A sütik által tárolt információkat nem használjuk fel  személyazonosságod megállapítására. A sütik által tárolt információk kizárólag az itt leírt célokra kerülnek felhasználásra.

A sütik karbantartása

Lehetőséged van arra, hogy karbantartsd és/vagy tetszés szerint töröld a sütiket. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról  az aboutcookies.org weboldalon tájékozódhatsz.

Törölni tudod a számítógépeden tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudod tiltani a telepítésüket. (Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogatsz egy adott oldalra, manuálisan el kell végezned egyes beállításokat, és számolnod kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek majd.)

IV. Hozzájárulás visszavonása

Hozzájáruláson nem alapuló adatkezelés a gemmastudio.hu honlapon és vállalkozásunkban

  • a felhasználó által rögzített adatokat tároló sütik (“user-input cookies”)
  • hitelesítési munkamenet-sütik (“authentication cookies”) – pl. bejelentkezéskor
  • felhasználóközpontú biztonsági sütik (“user centric security cookies”)
  • multimédia-lejátszó munkamenet-sütik (“multimedia player session cookie”)
  • terheléskiegyenlítő munkamenet-sütik (“load balancing session cookies”)
  • a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik (“user interface customization cookies”)

Hozzájáruláson alapuló adatkezelés a gemmastudio.hu honlapon és vállalkozásunkban

  • honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül történő kapcsolatfelvétel az érdeklődők részéről
  • Facebook oldal üzemeltetése
  • látogatottsági statisztika készítése
  • telefonon történő kapcsolatfelvétel

Facebook oldal esetén a hozzájárulás visszavonható az oldal lájkolásának megszüntetésével, privát üzenet esetén annak törlésével.

Más hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén kérlek írj üzenetet az info[kukac]gemmastudio.hu email címre.

A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít.

 

V. Szerződés és jogi kötelezettség

Szolgáltatásaink megrendelését követően a megrendelőkkel szerződés jön létre. Vállalkozásunk alapvetően jogi személyekkel köt szerződést, azonban a szerződésbe személyes adatok is kerülnek (kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe, vagy a jogi személy képviselőjének a neve). A hatályos jog alapján a szerződéskötés feltétele ezeknek az adatoknak a megadása. A számlázási adatok vezetése és a számla kiállítása jogszabályban előírt kötelezettség, ehhez szükséges (valamint kötelező) az ügyfelek adatainak nyilvántartása.

Szerződő partnerek adatainak kezelése – vevők, szállítók nyilvántartása

A Társaság szerződés teljesítése jogcímén a szerződés megkötése, teljesítése, megszűnése, szerződési kedvezmény nyújtása céljából kezeli a vele vevőként, szállítóként szerződött természetes személy nevét, anyja nevét, lakcímét, adóazonosító jelét. Ezen adatkezelés jogszerűnek minősül akkor is, ha az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges. A személyes adatok kezelésének időtartama: a szerződés megszűnését követő 5 év.

Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés a szerződés teljesítése jogcímén alapul, az a tájékoztatás történhet a szerződésben is. Az érintettet személyes adatai adatfeldolgozó részére történő átadásáról tájékoztatni kell.

Jogi személy ügyfelek, vevők, szállítók természetes személy képviselőinek elérhetőségi adatai

A kezelhető személyes adatok köre: a természetes személy neve, címe, telefonszáma, e-mail címe.

A személyes adatok kezelésének célja: a Társaság jogi személy partnerével kötött szerződés teljesítése, üzleti kapcsolattartás, jogalapja: az érintett hozzájárulása vagy szerződésből adódó kötelezettség.

A személyes adatok tárolásának időtartama: az üzleti kapcsolat, illetve az érintett képviselői minőségének fennállását követő 3 évig.

 

VI. Jogos érdek megnevezése

Üzleti partnereink vagy azok kapcsolattartóinak elérhetőségi adatait és nevét jogos érdek alapján kezeljük. Üzleti partnereink: azok a személyek akikkel együtt dolgozunk (megbízott nyomda, megbízott programozó stb.), megbízó, annak munkatársa, alkalmazottja, megbízott alvállalkozója.

 

VII. Az adatok tárolásának időtartama

  • Kapcsolatfelvételi űrlap (név, email cím) – üzleti kapcsolat lezárásáig, annak létrejötte hiányában törlési kérelemig
  • Hírlevélre feliratkozás (név, email cím) – leiratkozásig
  • Facebook oldal (név, hozzászólás) – oldal törléséig, érintett általi oldalkedvelés visszavonásáig, érintett törlési műveletéig
  • Számlázási név és cím – jogszabályban előírt ideig, egyéni vállalkozók esetében tárgyév + 8 év
  • Weboldal karbantartási munkák (pl. biztonsági mentés tárolása) – szerződés fennállásáig
  • Üzleti partnerek adatai (név, e-mail cím, telefonszám) – üzleti kapcsolat fennálltáig, törlési kérelemig
  • gemmastudio.hu weboldalról érkező sütik – sütik érvényességi idejéig, ill. amíg a felhasználó nem törli a böngészőjéből azokat
  • Szerződésekben szereplő adatok - a szerződések kötelező jogszabályban előírt megőrzési idejéig, egyéni vállalkozók esetében tárgyév + 5 év

 

VIII. Biztonsági intézkedések

Az gemmastudio.hu honlapon és vállakozásunkban megfelelő biztonsági intézkedésekkel gondoskodunk arról, hogy a személyes adatokat védjük. A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettük az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Vállalkozásunk az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a véletlen vagy jogellenes megsemmisítés, elvesztés, megváltoztatás, sérülés, jogosulatlan nyilvánosságra hozatal vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférés ellen,  személyes adatokat bizalmas adatként minősíti és kezeli, a munkavállalókkal a személyes adatok kezelésére vonatkozóan titoktartási kötelezettséget ír elő, a személyes adatokhoz való hozzáférést jogosultsági szintek megadásával korlátozza, az informatikai rendszereket tűzfallal védi, és vírusvédelemmel látja el, az elektronikus adatfeldolgozást, nyilvántartást számítógépes program útján végzi, amely megfelel az adatbiztonság követelményeinek. A program biztosítja, hogy az adatokhoz csak célhoz kötötten, ellenőrzött körülmények között csak azon személyek férjenek hozzá, akiknek a feladataik ellátása érdekében erre szükségük van, a személyes adatok védelme érdekében gondoskodik az elektronikus úton folytatott bejövő és kimenő kommunikáció ellenőrzéséről, biztosítja az adatok és az azokat hordozó eszközök, iratok megfelelő fizikai védelmét.  

IX. Adatfeldolgozók

Az alábbi cégek dogoznak fel adatot illetve kapcsolódnak az adatkezeléshez:

Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft., 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22., Telefon 0-24: +36 1 700 2323, Email: info@tarhely.com, Online ügyfélszolgálat: https://online.mhosting.hu, Személyes ügyfélszolgálat: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. 5. emelet, adatkezelési szabályzat

ActiveCampaign hírlevél rendszer: ActiveCampaign, LLC., 1 North Dearborn Street, 5th floor, Chicago, IL 60602, info@activecampaign.com  Adatvédelmi tájékoztató

Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, további elérhetőségek, levelező rendszer, felhőben történő adat és fájl tárolás, valamint online dokumentum kezelés (Google adatvédelme és adatvédelmi elvei) és az ebbe tartozó külön szolgáltatások: Google Drive, Google Docs, Google Search Console, Google Analytics, Google AdSense, Google AdWords, YouTube, Chrome böngésző támogatására.

Facebook Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland) a Facebook, az Instagram, a Messenger és a Facebook által kínált egyéb termékek és funkciók támogatása – adatkezelési szabályzat és adatvédelmi tisztviselő elérhetősége.

Számlázás: Harvest HQ, 16 W 22nd St, 8th Floor, New York, NY 10010, United States, Email: privacy@getharvest.com

Pinterest megosztás gomb: Pinterest-Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Írország, adatkezelési tájékoztató

 

X. Harmadik országba továbbítás

Az Európai Bizottság jogosult meghatározni a 2016/67 / EU rendelet45. cikke alapján, hogy az EU-n kívüli ország megfelelő szintű adatvédelmet kínál-e akár hazai jogszabályai, akár nemzetközi kötelezettségei által.

Harmadik országok, amelyekbe adattovábbítás történik, az Amerikai Egyesült Államok és Izrael.

Az USA-val megfelelőségi határozat jött létre 2016. július 12-én (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en), amelyet a Google (https://policies.google.com/privacy/frameworks), a Facebook (https://www.facebook.com/about/privacyshield) és a Pinterest (https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy) is betart.

Izrael szerződésbeni záradék révén felel meg a GDPR-nek https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/adequacy-protection-personal-data-non-eu-countries_en

Az ilyen határozat hatása az, hogy a személyes adatok az EU-ból (Norvégia, Liechtenstein és Izland) az adott harmadik országba áramolhatnak anélkül, hogy további biztosítékokra lenne szükség. Az Európai Bizottság elismerte Izraelt olyan országként, mint amelynek megfelelő a védelme.

 

XI. Az érintett jogai

1. Hozzáférés a személyes adatokhoz

A gemmastudio.hu honlap látogatói, ügyfeleink, partnereink jogosultak visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataik kezelése folyamatban van-e, és ha igen, jogosultak hozzáférést kapni a következő információkhoz:

  • adatkezelés céljai
  • az érintett személyes adatok kategóriái
  • címzettek, akikkel / amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, beleértve a harmadik országbeli címzetteket és a nemzetközi szervezeteket,
  • az adatok tárolásának tervezett időtartama, ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai,
  • az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen

Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát rendelkezre bocsátjuk. Ha a kérelem elektronikus úton került benyújtásra, az információkat elektronikus formátumban adjuk át (.doc, .pdf, .xls, .jpg stb.), kivéve ha az érintett másképpen kéri.

A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

2. Helyesbítéshez való jog

A gemmastudio.hu weboldal látogatói, ügyfeleink, partnereink kérésére helyesbítjük a rájuk vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérhető a hiányos személyes adatok kiegészítése. A helyesbítésről minden olyan címzettet tájékoztuk akivel a személyes adatot közöltük, kivéve: ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel.

3. Törléshez való jog

Indokolatlan késedelem nélkül töröljük ügyfeleink, weboldal látogatóink kérésére, vagy kérés nélkül is a rá vonatkozó személyes adatokat, ha

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük;
  • az ügyfél/látogató visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • az ügyfél/látogató tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezeltük;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Nem kell törölnünk a személyes adatokat, ha az adatkezelés szükséges jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez. A törlésről minden olyan címzettet tájékoztatunk, akivel a személyes adatot közöltük, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az ügyfelet/látogatót kérésre tájékoztatjuk a címzettekről.

4. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Ügyfeleink/a weboldal látogatója jogosult kérni az adatkezelés korlátozását, ha

  • vitatja a személyes adatok pontosságát, tisztázásig;
  • az adatkezelés jogellenes, és az adatok törlése helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • már nincs szükség a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a felhasználónk/ügyfelünk igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  • a felhasználónk/ügyfelünk tiltakozott a jogos érdekből történő adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak a felhasználónk/ügyfelünk hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás feloldásáról a felhasználónkat/ügyfelünket előzetesen tájékoztatjuk.

A korlátozásról minden olyan címzettet tájékoztatunk akivel a személyes adatot közöltük, kivéve: ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Felhasználónkat/ügyfelünket kérésre tájékoztatom a címzettekről.

 

5. Adathordozáshoz való jog

Az automatizált módon történő adatok kezelése esetén, amennyiben az adatkezelés jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződéses jogalap, felhasználónk/ügyfelünk/a weboldal látogatója jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa rendelkezésemre bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, amennyiben ez technikailag megvalósítható.

Az adathordozhatósághoz való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

 

6. Tiltakozás joga

Felhasználónk/ügyfelünk tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor, amennyiben az adatkezelés jogalapja jogos érdek. Ebben az esetben a személyes adatokat nem kezeljük tovább, kivéve ha bizonyítható hogy azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják amelyek elsőbbséget élveznek ügyfelünk érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

7. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

A vállalkozásban nem működik automatizált döntéshozatal.

 

XII. Panasz esetén

Személyes adataidat a legnagyobb körültekintéssel kezeljük. Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel kapcsolatban kérjük hogy vedd fel velünk a kapcsolatot  az info[kukac]gemmastudio.hu email címen.

Amennyiben a vállalkozás az adatkezelési elveket megsérti, az érintettek bíróság előtt gyakorolhatják jogérvényesítési lehetőségeiket, polgári per keretében. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

A per az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét itt találod).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: http://www.naih.hu). Mielőtt ezt megtennéd kérjük hogy vedd fel velünk a kapcsolatot az  info[kukac]gemmastudio.hu email címen.

 

XIII. Automatizált döntéshozatal

A vállalkozásban nem működik automatizált döntéshozatal.

 

Adatvédelmi nyilatkozat hatályos: 2018. December 13. napjától visszavonásig.

Az adatvédelmi nyilatkozat letöltése (PDF)

 

Az információk tulajdonjoga

Kijelentjük, hogy a Gemma Web Design Studio vállakozás birtokolja az oldalainkon látható információkat. A Gemma Web Design Studio oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos a tőlünk származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.