Főoldal / Blog / vevőszerző weboldal / A vevőszerző weboldalak 10 legfontosabb tulajdonsága

A vevőszerző weboldalak 10 legfontosabb tulajdonsága

Vevőszerző weboldalak 10 legfontosabb tulajdonsága

Van néhány fontos szempont, amelyeknek minden olyan weboldal meg kell hogy feleljen, amitől a látogatószám, vevőink és profitunk gyarapodását várjuk. Nézzük, melyek ezek a tulajdonságok

 

1. Igazán gyors

A mostani felgyorsult világban az emberek 2-3 másodpercnél többet nem várnak egy honlap betöltődésére. Hiába találtak meg a keresőben, ha lassan tölt be a honlapod akkor azonnal továbbállnak, nem várnak. Ezt többek között a megfelelő sablon kiválasztásával (ha sablonból dolgozunk), tartalom optimalizálással és sebesség optimalizálással valósítjuk meg. A sebesség mérhető, például a Google internetes teljesítményt mérő eszközével.

 

2. Mobilbarát kialakítású, a látogatók kényelméért

Ezt az érdeklődők és mostanában a Google is szereti. Manapság az érdeklődők nagy része már mobil eszközről böngészik és keres a keresőkben. Ha nem mobilbarát a honlapod akkor kényelmetlen lesz a számukra azt olvasni, így egyszerűen elkattintanak.

Ráadásul a Google is előrébb sorolja a mobilbarát (reszponzív) weboldalakat. Több érdeklődő több vevőt jelent, ilyen egyszerű!

 

3. Felhasználóbarát, könnyen kezelhető és átlátható a látogatók számára, vonzó dizájnnal

A látogatóid megtartására 2-8 másodperced van. Ha ennyi idő alatt nem kelted fel az érdeklődésüket, továbbállnak. Minél inkább megfelel a weboldalad a fenti követelményeknek, látogatóid annál tovább maradnak a honlapon, ami ugye több vevőt hozhat.

7 weboldal tervezési tipp ha magadnak készítenéd a honlapodat című cikkemben bővebben olvashatsz arról, mit tegyél annak érdekében el hogy a weboldalad megfeleljen ennek a követelménynek. Olvasd el, csináld meg!

 

4. Keresőbarát

Ez azt jelenti, hogy a keresők számára érthetően van összerakva. Ezt a Google olcsóbb hirdetési díjakkal is honorálja, kevesebbe kerül a Google hirdetés.

 

5. Biztonságos

Sok feltört honlap huzamosabb ideig elérhetetlenné válik a látogatók számára, ráadásul ahol a vásárlók az adataikat is megadják (pl bankkártyaadatok), ott különösen veszélyes ez az adatlopások miatt. Lehet hogy ezért soha többé nem fognak az adott oldalon vásárolni. Egyszóval mindig elérhetőnek lenni és biztonságosan kezelni vevőink, látogatóink adatait ma már alapkövetelmény.

 

6. A weboldal, a webes arculat hitelesen tükrözi a vállalkozást, ezért segíti a jó pozicionálást

Meg kell határozni miben más, jobb a vállalkozás mint a versenytársak. Milyen előnye származik abból az érdeklődőnek ha ezt a vállalkozást választja és nem a konkurenciát. A weboldalnak, az arculatnak ezeket a szempontokat kell tükröznie.

A Marketing kommunikáció: mi a márkád üzenete? cikkemben arról olvashatsz bővebben mi is ez valójában és hogyan tudod ezt megvalósítani.

 

7. Egyszerű adminisztrációs felülettel rendelkezik és könnyű a frissítése

A képeket, blogbejegyzéseket, termékeket vagy az új kampányokat a weboldal tulajdonosa is fel tudja tölteni a weboldaladra, azonnal, amikor csak akarja, ingyen. Nem kell idegölően és határidőből kicsúszva várni a programozóra. Mindig naprakész lehet a honlap, friss tartalmakkal kötheti magához a vállalkozás az érdeklődőket.

 

8. Rendelkezik alapvető technikai SEO beállításokkal

Eleve előrébb kerül a megadott kulcsszavakra a keresőben. (Azért azt tudni kell, hogy ez önmagában a legtöbb esetben nem elegendő az első oldali megjelenésekhez.) Ha a weboldal tulajdonosa valaha majd szeretne keresőoptimalizáló (SEO) szakembert megbízni, akkor az ő munkája kevesebbe fog kerülni.

 

9. Megfizethető, költséghatékony kialakítású

A kezdő vállalkozóknak nehéz lavírozniuk az induló költségek között. Lehessen indulni egy alap honlappal, amikor pedig növekszik majd a vállalkozás, akkor a honlap is együtt növekedhessen vele. Legyen bármikor bővíthető vagy átalakítható.

 

10. Rendelkezik bloggal ahol releváns, folyamatosan frissülő tartalom van közzétéve

A látogatók és a Google is előnyben részesíti azokat a weboldalakat, amelyek ilyen tartalommal rendelkeznek. Fontos itt megemlíteni hogy a tartalomszolgáltatás, a szövegírás általában nem tartozik hozzá szorosan a weboldalkészítés folyamatához. Erről a tartalomról a weboldal tulajdonosa kell hogy gondoskodjon.